Het goede doel

Rotterdamse goede doelen

Een deel van de netto-opbrengst van de Rotterdam RibRally komt ter beschikking voor Rotterdamse goede doelen. Ben, heb of ken je een Rotterdams goed doel? Mail dan je aanvraag met motivatie en onderbouwing waarvoor we dit goede doel moeten ondersteunen naar info[at]rotterdamribrally.nl ! Wij zullen je aanvraag dan beoordelen en een keuze maken uit alle aanvragen, wie weet gaat een deel van de netto-opbrengst van de Rotterdam RibRally naar jou Rotterdamse goede doel. Je aanvraag moet uiterlijk voor 1 maart binnen zijn, voor 1 april hoor je van ons of de keuze op jou goede doel is gevallen. Op onze website zullen we dan meer over jullie goede doel publiceren en jullie zullen op de dag van de race uiteraard ook aanwezig kunnen zijn om de cheque met de opbrengst in ontvangst te kunnen nemen. Over de keuze die de Stichting Rotterdam RibRally maakt kan niet worden gecorrespondeerd.

Lymph&Co

Een deel van de opbrengst van de botenverkoop en verkoop van de veilingitems gaat ook dit jaar naar de stichting Lymph&Co

Lymfklierkanker in Nederland

Ongeveer 1 op de 50 mensen krijgt tijdens zijn of haar leven de diagnose lymfklierkanker. Alleen al in Nederland komen er ongeveer 4.000 nieuwe patiënten per jaar bij. Ondanks intensieve behandelingen neemt dit aantal toe en overlijden in Nederland jaarlijks meer dan 1.000 patiënten als gevolg van deze ziekte. Helaas is er nog steeds te weinig aandacht voor lymfklierkanker en zijn er nog onvoldoende goede behandelingsmogelijkheden.

Visie en missie Lymph&Co

Lymph&Co steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. De stichting gelooft in innovatie als oplossing voor de huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid. De sleutel hiervoor is excellentie: de beste ideeën van de beste onderzoekers bieden de beste oplossingen voor mens en maatschappij.

Doelstellingen Lymph&Co

Lymph&Co is het eerste fonds in Nederland dat actief geld inzamelt voor fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker. Daarnaast wil de stichting meer aandacht genereren voor de ziekte. Ze streeft ernaar om de meest vooraanstaande hematologen te voorzien van middelen om hun lymfklierkankeronderzoek over de hele wereld uit te kunnen voeren.