Recordopbrengst bij 6e Rotterdam RibRally

ROTTERDAM – “Ik ben nog steeds een beetje onder de indruk”, zegt Rotterdam RibRally voorzitter Johan van Eekhout op het podium als het opgehaalde bedrag wordt onthuld. €54.025,- wordt er door de stichting gedoneerd aan Lymph&Co. Met ruim 450 bezoekers, 45 ribtochten en een recordopbrengst kijkt Rotterdam RibRally terug op een geslaagd event.

“Ieder jaar wordt het weer groter en komt er iets bij. Vanochtend vroeg ik me af hoe we het allemaal voor elkaar gingen krijgen, maar het is toch weer gelukt”, blikt Van Eekhout terug. Nieuw bij het grootste Ribevent van Europa was het kadeprogramma. Golfcenter Seve zorgde voor een golfexperience, de Crazy Piano’s traden op en er werden spareribs gemaakt voor de bezoekers. Op die manier was er bij de Maas ook voor mensen met kadekaarten veel te beleven. Daarnaast werd er in drie heats van vijftien ribs gevaren. De boten waren gekochten door bedrijven en de opbrengst hiervan ging naar het goede doel. Net als de voorgaande twee jaar was dit Lymph&Co. Oprichter Prins Bernhard jr. was zelf ook aanwezig in Rotterdam. “Dit soort evenementen zijn voor ons heel belangrijk als fundraiser. Daarmee kunnen we onderzoeken adopteren naar lymfklierkanker”, aldus Prins Bernhard jr.

“Als bestuur van de Rotterdam RibRally zijn we heel erg blij met de opbrengst. Die is bijna tienduizend euro hoger dan vorig jaar”, aldus Johan van Eekhout. “Maar zonder al die partners, sponsoren, ambassadeurs van de RibRally en natuurlijk de deelnemers was dit niet mogelijk.”

Volgende nieuwsitem